Chokladmuffins med nötter och kanel

40 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Fika
Frysbar
Chokladmuffins med nötter och kanel

Chokladmuffins med nötter och kanel är mycket goda smaker tillsammans. Tips för nötallergiker; ta rostade solroskärnor i våra chokladmuffins istället, jättegott!

Ingredienser

100 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
Choklad
100 g
Grovhackade hasselnötter
1 dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Malen kanel
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  • Grovhacka chokladen. Blanda choklad, nötter, havregryn, mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
  • Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min för stora muffins och i mitten av ugnen ca 12 min för normalstora.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

194 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,8 % 2,8 g
Fett: 45,5 % 10 g
Kolhydrater: 48,7 % 23,3 g
https://www.arla.se/recept/chokladmuffins-med-notter-och-kanel/