Chokladmuffins med nötfrosting

Chokladmuffins med nötfrosting

30 min Mellanmål Efterrätt
Chokladmuffins som blir lika ljuvligt krämiga som kladdkaka. Dekorera gärna muffins med härlig nutellafrosting och björnbär på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min.
  • Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Spritsa eller bre frosting över muffinsen, garnera med t ex björnbär.
Klart!
Tips:

Receptet kan räcka till 20 mindre muffins.

Energi:

220 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 13 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
2½ dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Frosting:
50 g
75 g
Nötkräm t ex Nutella
1 dl
Florsocker
1 dl
Björnbär eller andra bär