Chokladmuffins

35 min
Arbetstid: 15 min
Fika
Frysbar
Chokladmuffins

Goda och saftiga chokladmuffins som dessutom är lättlagade. Goda som de är eller toppade med valfri färskostfrosting.

Ingredienser

Chokladmuffins:

100 g
1 dl
Vetemjöl
1½ dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Ägg
3
Strösocker
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj en muffinsplåt eller förbered med muffinsformar.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Mät upp och blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  • Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget och rör försiktigt ihop till en slät smet. Rör sedan ner smör- och mjölkblandningen.
  • Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna. Servera gärna chokladmuffinsen med ett glas mjölk.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

183 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7,3 % 3,3 g
Fett: 44,6 % 9,2 g
Kolhydrater: 48,1 % 21,6 g
https://www.arla.se/recept/chokladmuffins/