Chokladmousse med kaffe

Chokladmousse med kaffe

Betyg

(33 st)

Klassisk chokladmousse med lite kaffe som förhöjer den goda chokladsmaken. En skvätt rom ger lite mer vuxen smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ gelatinblad
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • ⅔ dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 msk rom

TIll servering:

  • 1 dl färska jordgubbar
  • ½ dl färska hallon
  • ½ dl färska blåbär

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5 min. Vispa ägg, äggulor och socker riktigt vitt och pösigt, ca 5 min. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Låt den svalna något. Vispa grädden lätt. Lyft upp gelatinet ur vattnet. Smält det på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffe och rom. Rör ner chokladen i äggsmeten under konstant omrörning. Blanda noggrant. Tillsätt kaffeblandningen. Vänd ner grädden försiktigt men var noga med att allt blandas väl. Låt stå i kyl minst 3 tim. Forma moussen till ägg och servera med bär. Garnera ev med citronmeliss.

Tips:

Rom kan bytas ut mot färskpressad apelsinjuice.

Näringsvärden, per port inkl frukt

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem