Saffransmousse med vit choklad och mandarin

Saffransmousse med vit choklad och mandarin

60+ min Efterrätt
Denna saffransmousse är en fin avslutning på middagen och blir extra festlig när du serverar efterrätten i glas. Med fluffig mousse på toppen och kaksmul i botten har du en uppskattad juldessert. Förbered gärna saffransmoussen dagen innan och garnera den med granatäpple, choklad och mynta vid servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
  • Vispa upp färskosten med elvisp. Vänd ner chokladen.
  • Vispa grädden lätt med saffran i en separat skål.
  • Vänd ner i chokladblandningen och vispa fluffig. Tillsätt finrivet skal av clementinen.
  • Smula kakorna i 4 glas. Skeda över moussen och ställ kallt minst 30 min.
  • Toppa med saffransmoussen granatäpple, choklad och mynta vid servering.
Klart!
Tips:
Energi:

275 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Vit choklad
100 g
150 g
Saffran
½ g
1 dl
Clementin
1
Havrekakor
4
Granatäppelkärnor
4 msk
Finriven vit choklad
ev. 50 g
Färsk mynta