Chokladmousse med kaffe
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
•

Klassisk chokladmousse med lite kaffe som förhöjer den goda chokladsmaken. En skvätt rom ger lite mer vuxen smak. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
Gelatinblad
|
½ |
---|---|
Ägg
|
1 |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
⅔ dl |
Mörk choklad
|
100 g |
2 dl | |
Starkt kaffe
|
2 msk |
Rom
|
1 msk |
Till servering:
Färska jordgubbar
|
1 dl |
---|---|
Färska hallon
|
½ dl |
Färska blåbär
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rom kan bytas ut mot färskpressad apelsinjuice.
Näringsvärden, per port
Energi:
452 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 6 % | 6,7 g |
Fett: | 64,2 % | 32,8 g |
Kolhydrater: | 27,9 % | 31 g |

