Chokladmousse med kaffe
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
•
Klassisk chokladmousse med lite kaffe som förhöjer den goda chokladsmaken. En skvätt rom ger lite mer vuxen smak. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
|
Gelatinblad
|
½ |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Äggulor
|
2 |
|
Strösocker
|
⅔ dl |
|
Mörk choklad
|
100 g |
| 2 dl | |
|
Starkt kaffe
|
2 msk |
|
Rom
|
1 msk |
Till servering:
|
Färska jordgubbar
|
1 dl |
|---|---|
|
Färska hallon
|
½ dl |
|
Färska blåbär
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rom kan bytas ut mot färskpressad apelsinjuice.
Näringsvärden, per port
Energi:
452 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 6 % | 6,7 g |
| Fett: | 64,2 % | 32,8 g |
| Kolhydrater: | 27,9 % | 31 g |