Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Ljuvlig chokladkräm med sötsyrlig gräddfil och flingsalt ger vuxen smak till denna chokladkräm. Toppa med karamell av råsocker och kakaonibs.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chokladkräm

Karamell

  • 3 msk rårörsocker
  • 1 dl kakaonibs
  • flingsalt

Gör så här

Gör så här

Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Tillsätt gräddfilen och vispa till en riktigt slät kräm. Täck med plastfilm så ytan inte blir torr. Smält sockret i en panna. Tillsätt kakaonibsen när sockret börjar bli brunt. Rör runt och låt kakaokrosset bli rostat. Häll över på en plåt för att svalna. Dela i bitar. Servera krämen ljummen med kakaokrosset och några korn flingsalt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag