Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

30 min Efterrätt
Ljuvlig chokladkräm med sötsyrlig gräddfil och flingsalt ger vuxen smak till denna chokladkräm. Toppa med karamell av råsocker och kakaonibs samt färska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad.
  • Tillsätt gräddfilen och vispa till en riktigt slät kräm. Täck med plastfilm så ytan inte blir torr.
  • Smält sockret i en panna. Tillsätt kakaonibsen när sockret börjar bli brunt. Rör runt och låt kakaokrosset bli rostat.
  • Häll över på en plåt för att svalna. Dela i bitar.
  • Servera chokladkrämen i glas. Strö över karamellen och några korn flingsalt. Toppa med färska bär.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Chokladkräm
Mörk choklad
200 g
3 dl
Karamell
Rårörsocker
3 msk
Kakaonibs
1 dl
Flingsalt
Blandade färska bär