Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

Betyg

(41 st)

Ljuvlig chokladkräm med sötsyrlig gräddfil och flingsalt ger vuxen smak till denna chokladkräm. Toppa med karamell av råsocker och kakaonibs.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chokladkräm

Karamell

  • 3 msk rårörsocker
  • 1 dl kakaonibs
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Tillsätt gräddfilen och vispa till en riktigt slät kräm. Täck med plastfilm så ytan inte blir torr. Smält sockret i en panna. Tillsätt kakaonibsen när sockret börjar bli brunt. Rör runt och låt kakaokrosset bli rostat. Häll över på en plåt för att svalna. Dela i bitar. Servera krämen ljummen med kakaokrosset och några korn flingsalt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem