Chokladknäck med pistagenötter

1 tim
Arbetstid: 1 tim
Chokladknäck med pistagenötter

Pistage ger knäcken lite extra elegans i både färg och smak.

Ingredienser

2 dl
Ljus sirap
2 dl
Strösocker
2 dl
Kakao
2 msk
Pistagenötter
1 dl
2 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig.
  • Koka på medelvärme utan lock 20-35 min tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 124°.
  • Hacka pistagenötterna. Tillsätt ¾ av nötterna och smöret.
  • Fördela smeten i knäckformar och strö över resten av nötterna. Låt stelna.
  • Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Markera receptet som tillagat

Använd en liten kanna och spraya med smör-&rapsolja innan smeten hälls i så blir det lätt att fördela smeten i formarna.

Näringsvärden, per st

Energi:

50 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,2 g
Protein: 2,4 % 0,3 g
Fett: 40,7 % 2,3 g
Kolhydrater: 56,9 % 7 g
https://www.arla.se/recept/chokladknack-med-pistagenotter/