Chokladkex med vaniljfyllning

Chokladkex med vaniljfyllning

45 min
Spröda chokladkex med vaniljfyllning som du enkelt gör själv. Perfekta att doppa i ett glas mjölk eller mixa ner med glass till en cookie milkshake.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladkex-med-vaniljfyllning/

Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör och arbeta ihop till en deg.
  • Vispa upp ägget lite i en liten skål. Rör ner i degen så att ägget och kakdegen går ihop.
  • Klicka ut halva degen på plastfolie. Rulla in degen i folien till en avlång rulle, ca 2 ½ cm i diameter.
  • Upprepa med resterande deg. Lägg rullarna i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°. Ta fram degen ur kylen och skär i cm-tjocka skivor.
  • Lägg skivorna på ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 8 min. Ta ut och låt svala på plåten.
  • Vispa smör och färskost luftigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ytterligare någon minut.
  • Klicka ut smeten på plastfolie och rulla ihop fyllningen till en 2 ½ cm tjock rulle, eller två kortare. Lägg i kyl minst 20 min.
  • Skär fyllningen i skivor och lägg mellan två kakor.
Klart!
Energi:

127 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Kakao
1 dl
Bikarbonat
1 tsk
Svenskt Smör från Arla®
150 g
Ägg
1
Vaniljfyllning:
Svenskt Smör från Arla®, rumstempererat
75 g
50 g
Florsocker
2½ dl
Vaniljsocker
1 tsk