Chokladkaka med smörkräm
3 tim
Dessert
Fika
•
&format=jpg)
En ljuvligt maffig och chokladstinn kaka som räcker till många. Den tar tid att baka men det är den värd! Skär den i smala tårtbitar och bjud till kaffet!

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Kokhett vatten
|
2½ dl |
---|---|
Kakao (ca 2 dl)
|
75 g |
Mörk choklad ca 55%, hackad eller chokladknappar
|
125 g |
375 g | |
Strösocker (ca 3 1/3 dl)
|
350 g |
Stora ägg
|
5 |
Vetemjöl (ca 6 2/3 dl)
|
400 g |
Bakpulver
|
2 tsk |
2 dl |
Chokladsmörkräm:
300 g | |
Ljus sirap
|
2 msk |
Mörk choklad ca 55%, hackad eller chokladknappar
|
300 g |
Mjölkchoklad ca 37%, hackad eller chokladknappar
|
200 g |
Gör så här
Chokladsmörkräm:
Montering av tårtan:

