Chokladkaka med smörkräm
3 tim
Dessert
Fika
•
En ljuvligt maffig och chokladstinn kaka som räcker till många. Den tar tid att baka men det är den värd! Skär den i smala tårtbitar och bjud till kaffet!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Kokhett vatten
|
2½ dl |
|---|---|
|
Kakao (ca 2 dl)
|
75 g |
|
Mörk choklad ca 55%, hackad eller chokladknappar
|
125 g |
| 375 g | |
|
Strösocker (ca 3 1/3 dl)
|
350 g |
|
Stora ägg
|
5 |
|
Vetemjöl (ca 6 2/3 dl)
|
400 g |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
| 2 dl |
Chokladsmörkräm:
| 300 g | |
|
Ljus sirap
|
2 msk |
|
Mörk choklad ca 55%, hackad eller chokladknappar
|
300 g |
|
Mjölkchoklad ca 37%, hackad eller chokladknappar
|
200 g |
Gör så här
Chokladsmörkräm:
Montering av tårtan:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
632 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 4,9 % | 7,6 g |
| Fett: | 62,5 % | 44,7 g |
| Kolhydrater: | 32,6 % | 50,7 g |