Chokladkaka med lingon

Chokladkaka med lingon

Betyg

(37 st)

Ljuvlig chokladkaka med nötter eller mandel, russin och lingon. Dekorera med vackra lingon och sikta florsocker över chokladkakan innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl ljusa russin
  • 100 g hasselnötter
  • 2 msk florsocker
  • ½ dl frysta lingon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker, garnera med lingon och ev blad.

Tips:

Hasselnötterna kan även bytas ut mot skållad mandel.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem