Chokladkaka med lingon

Chokladkaka med lingon

45 min
Buffé Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Ljuvlig chokladkaka med nötter eller mandel, russin och lingon. Dekorera med vackra lingon och sikta florsocker över chokladkakan innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladkaka-med-lingon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker.
  • Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel.
  • Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna.
  • Sikta över florsocker, garnera med lingon och ev blad.
Klart!

Hasselnötterna kan även bytas ut mot skållad mandel.

Ingredienser

200 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Ljusa russin
2 dl
Hasselnötter
100 g
Florsocker
2 msk
Frysta lingon
½ dl