Chokladkaka med kolasmet och marmorerad topping

Chokladkaka med kolasmet och marmorerad topping

Betyg

(90 st)

1 tim

Brownieliknande chokladkaka med hackade nötter får en snygg marmorerad topping av hemgjord kola, mörk och vit choklad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 100 g hackade valnötter
  • 100 g hackade pekannötter
  • 200 g mörk choklad
  • 75 g vit choklad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 30x40 cm. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad har smält. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Vispa ner chokladblandningen till en jämn smet. Rör ner mjöl, salt och nötter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kakan svalna i formen.

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ihop ca 10 min. Skär smöret i tärningar och rör ner i kastrullen. Låt svalna något. Häll kolasmeten på kakan och låt stå i kyl minst 1 tim.

Hacka och smält chokladsorterna var för sig i mikro eller över vattenbad. Bred ut den mörka chokladen på kakan. Klicka ut den vita chokladen på den mörka och drag med en knivspets genom chokladen så det bildas ett marmorliknande mönster. Låt kakan stå i rumstemperatur ca 1 tim. Lyft upp kakan med hjälp av bakplåtspappret och skär den i bitar med en vass kniv.

Tips:

Det blir bäst resultat om toppingen breds på kakan ca 1 tim innan servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem