Chokladfudge med marshmallows och valnötter

4 tim
Arbetstid: 30 min
Chokladfudge med marshmallows och valnötter

Krämig och chokladig fudge med smält marshmallows och knapriga valnötter. Enkel att göra och perfekt att skära i små bitar som ljuvligt godis eller dessert.

Nytt

Ingredienser

200 g
Sötad kondenserad mjölk (ca. 400 g)
1 burk
Florsocker (ca. 270 g)
4½ dl
Salt
1 krm
Minimarshmallows
3 dl
Mörk choklad
400 g
Valnötter
1 dl

Gör så här

  • Klä en form, ca 21×21 cm, med bakplåtspapper. Smörj eventuellt kanterna med lite smör.
  • Blanda smör, kondenserad mjölk, florsocker och salt i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills blandningen börjar sjuda och sockret har smält.
  • Sänk värmen till medel och rör ner minimarshmallows tills de smält helt.
  • Ta kastrullen från värmen. Tillsätt choklad och valnötter. Rör tills chokladen smält helt och smeten är jämn.
  • Häll smeten i formen och jämna till ytan. Låt stå i kylen minst 4–5 timmar tills fudgen stelnat.
  • Skär fudgen i ca 3×3 cm stora bitar. Låt gärna stå i rumstemperatur 1–2 timmar så att ytan torkar något innan servering.
  • Förvara fudgen i en burk i rumstemperatur.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden

Energi:

6712 kcal

Energidistribution % Näringsvärden
Fiber: - 5 g
Protein: 4,9 % 80,3 g
Fett: 50,3 % 382,3 g
Kolhydrater: 44,8 % 739,5 g
https://www.arla.se/recept/chokladfudge-med-marshmallows-och-valnotter/