Chokladdoppad kokoskonfekt

Chokladdoppad kokoskonfekt

Små, saftiga bollar av kokos doppade i både mörk och mjölkchoklad. Perfekt som godbit till fika, kalas eller när du vill unna dig något extra gott. Extra kokos på toppen ger fin textur och ett härligt utseende.

Nytt

Ingredienser

50 g
1½ dl
Riven kokos + extra till garnering
6 dl
Florsocker
2 dl
Mörk choklad
150 g
Mjölkchoklad
150 g

Gör så här

  • Värm smör och vispgrädde i en liten kastrull på låg värme tills det smälter ihop.
  • Rör ihop kokos, florsocker och smörblandningen i en bunke tills massan blir jämn och formbar.
  • Ta ca 1 msk av massan och rulla till bollar. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Ställ i frysen i minst 10 min så att de stelnar.
  • Smält mörk och mjölkchoklad i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  • Doppa de kalla kokosbollarna i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspapper. Strö över extra kokos innan chokladen stelnar.
  • Låt bollarna stå i rumstemperatur tills chokladen har stelnat.
  • Förvara i en tät burk i kylskåp, där de håller i 1–2 veckor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

236 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4 % 2,3 g
Fett: 69,2 % 18,5 g
Kolhydrater: 26,8 % 15,6 g
https://www.arla.se/recept/chokladdoppad-kokoskonfekt/