Chokladdiamanter

1 tim 50 min
Arbetstid: 40 min
Fika
Frysbar
Chokladdiamanter

Magiskt goda chokladkakor med kakao och spännande karaktär av lite svartpeppar i kakdegen. Kakorna rullas i råsocker - vackert och gott!

Ingredienser

200 g
Ägg
1
Florsocker
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Svartpeppar
½ krm
Vetemjöl
6 dl
Kakao
1 dl
Ägg
1
Rårörsocker
1 dl

Gör så här

  • Blanda smör, ägg, florsocker, vaniljsocker och svartpeppar till en jämn smet. Sikta ner mjöl och kakao och blanda till en jämn deg.
  • Rulla ut till längder, ca 2 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Pensla längderna med uppvispat ägg och rulla dem i råsocker. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

64 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,4 g
Protein: 5,7 % 0,9 g
Fett: 44,5 % 3,2 g
Kolhydrater: 49,8 % 7,8 g
https://www.arla.se/recept/chokladdiamanter/