Chokladcupcakes med vispad nötpannacotta

4 tim Afternoon tea Fika
Chokladcupcakes med vispad nötpannacotta

Med bara tre ingredienser får du en underbart krämig och chokladig topping till dina cupcakes. Förebered gärna den vispade Nutella-pannacottan dagen innan servering och låt den stå i kylen över natten. När bakverken ska dekoreras vispar du upp den fluffigt med elvisp på samma sätt som vispgrädde.

Ingredienser

Nötpannacotta:

Gelatinblad
1
Nötkräm
1 dl
3 dl

Chokladcupcakes:

100 g
Vetemjöl
1½ dl
Kakao
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Ägg
3
Strösocker
2 dl
1 dl

Gör så här

Nötpannacotta:

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 5 min.
  • Koka upp grädden och nutellan tills det har smält helt. Tillsätt gelatinbladen, rör slätt.
  • Häll upp en en form, plasta och låt stelna i kyl minst 4 tim.

Cupcakes:

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Mät upp och blanda mjöl, kakao, och bakpulver. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
  • Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
  • Vispa försiktigt ihop till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Vispa nötpannacottan med elvisp i några minuter tills den blir fluffig och ganska fast.
  • Spritsa den på bakverken med en spritspåse försedd med stjärntyll.
  • Dekorera gärna med chokladdoppade hasselnötter.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/chokladcupcakes-med-vispad-notpannacotta/