Chokladcupcakes med vispad nötpannacotta
4 tim
•
Arbetstid: 45 min
Afternoon tea
Fika
•
Med bara tre ingredienser får du en underbart krämig och chokladig topping till dina cupcakes. Förebered gärna den vispade Nutella-pannacottan dagen innan servering och låt den stå i kylen över natten. När bakverken ska dekoreras vispar du upp den fluffigt med elvisp på samma sätt som vispgrädde.
Ingredienser
Nötpannacotta:
|
Gelatinblad
|
1 |
|---|---|
|
Nötkräm
|
1 dl |
| 3 dl |
Chokladcupcakes:
| 100 g | |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Kakao
|
1 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
2 dl |
| 1 dl |
Gör så här
Nötpannacotta:
Cupcakes:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
262 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 5,9 % | 3,8 g |
| Fett: | 59,1 % | 17,5 g |
| Kolhydrater: | 35 % | 22,6 g |