Chokladbiskvier

1 tim 10 min
Arbetstid: 30 min
Frysbar
Chokladbiskvier

Härlig kondisklassiker att imponera med på kaffekalaset. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.

Ingredienser

Bottnar

Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2

Smörkräm

300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad mörk choklad
50 g

Topping

Mörk choklad
150 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
  • Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
  • Vispa ingredienserna till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
  • Blanda med någon av smaksättningarna och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
  • Smält chokladen till toppingen och låt svalna något.
  • Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl.
  • Spritsa ev choklad på toppen eller garnera med hackade nötter eller strössel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

299 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,9 g
Protein: 4,9 % 3,6 g
Fett: 63,5 % 21,5 g
Kolhydrater: 31,6 % 23,3 g
https://www.arla.se/recept/chokladbiskvier/