Chips av lufttorkad skinka med fikon och crème fraiche

Chips av lufttorkad skinka med fikon och crème fraiche

15 min
Förrätt
Dessa chips är enkla och snabba att göra och är en fantastisk förrätt eller tilltugg till drinken. Bjud på de läckra chipsen och festen blir en succé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chips-av-lufttorkad-skinka-med-fikon-och-creme-fraiche/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och torka i övre delen av ugnen ca 8 min.
  • Skär päron eller fikon i klyftor.
  • Lägg en klick crème fraiche på skinkskivorna och toppa med en klyfta av frukten.
Klart!

Fikonen kan ersättas med päron.

Energi:

59 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Lufttorkad skinka
8 skivor
Päron eller 4 färska fikon
1
1 dl