Chiligryta med kakao

Chiligryta med kakao

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Mustig chili som får smak av kakao. Koka den länge och servera med majsbröd, creme fraîche, riven ost och koriander.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g steklök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg högrev
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1½ tsk kakao
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl porter
  • 1½ msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré. Häll på öl och fond. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Tillsätt löken och koka ytterligare 1 tim. Servera med majsbröd, gräddfil, riven ost och ev koriander.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem