Chiligryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En riktigt lättlagad, het och god chili, precis som den ska smaka. Servera den i tortillabröd eller med ris och toppa med sval gräddfil och lagrad ost. En syrlig rödkålssallad med lime passar även bra att servera till.
Ingredienser
|
Lövbiff
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymald svartpeppar
|
|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Röd chili
|
1 |
|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Torkad oregano
|
1 tsk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Köttbuljong
|
½ tärning |
Till servering:
|
Tortillabröd eller ris
|
|
|---|---|
| 3 dl | |
| 150 g | |
|
Finhackad rödlök
|
1 |
|
Färsk koriander
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
417 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 41,3 % | 42,4 g |
| Fett: | 49,5 % | 23,4 g |
| Kolhydrater: | 9,2 % | 9,4 g |