Chilibearnaise
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Tillbehör
•
Addera ett sting av chili i din hemslagna bearnaise. God på grillad biff eller kyckling.
Ingredienser
Reduktion:
|
Hackad gul lök, eller schalottenlök
|
½ dl |
|---|---|
|
Vitpepparkorn
|
6 |
|
Vatten
|
4 msk |
|
Rödvinsvinäger, eller vitvinsvinäger
|
3 msk |
|
Färsk dragon
|
4 kvistar |
|
Färsk persilja
|
4 kvistar |
|
Äggulor
|
3 |
|---|---|
| 200 g | |
|
Finhackad färsk dragon
|
2 msk |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
|
Salt
|
3 krm |
|
Finhackad färsk röd chili
|
2 tsk |
|---|
Gör så här
Utan vattenbad:
Med vattenbad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
411 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 2,6 % | 2,6 g |
| Fett: | 95,4 % | 44,4 g |
| Kolhydrater: | 2 % | 2 g |
Video
Gör egen bearnaisesås
Andreas Hedlund visar hur man gör en av våra mest klassiska såser; Bearnaisesås. Den blir allra godast när man gör den själv och det är enklare än vad man tror. Prova!