Chili med oxsvans och bönor

Chili med oxsvans och bönor

Betyg

(13 st)

Chili på oxsvans och svarta bönor som kryddats med rökt fläsk, vitlök och spiskummin. Servera gärna chilin med ett gott bröd och en klick svalkande gräddfil eller matyoghurt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg oxsvans
  • 140 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 150 g morötter
  • 300 g gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 375 g krossade tomater med chilismak
  • 1½ msk oxfond
  • 5 dl vatten
  • ¾ dl rödvinsvinäger
  • 1½ msk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 gul paprika
  • 400 g svarta bönor

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skär bacon i tärningar. Skala morot, lök och vitlök och hacka dem grovt. Fräs morot, lök och vitlök i smör i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt oxsvans och bacon och bryn det under omrörning. Slå på krossade tomater, fond, vatten, vinäger och kryddor. Låt koka på svag värme under lock tills köttet lossnar från benen, ca 2 ½ tim. Rör om då och då. Rensa köttet från benen och lägg tillbaka i grytan. Skär paprikan i bitar. Tillsätt paprika och bönor och låt sjuda ca 15 min tills paprikan känns mjuk. Smaka av med salt, peppar och ev lite chili.

Tips:

Vill du göra chilin ännu matigare kan du dubbla mängden bönor. Använd gärna två olika sorters bönor.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 825 kcal
  • Protein: 65 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem