Chili med oxsvans och bönor
3 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Chili på oxsvans och svarta bönor som kryddats med rökt fläsk, vitlök och spiskummin. Servera gärna chilin med ett gott bröd och en klick svalkande gräddfil eller matyoghurt.
Ingredienser
Oxsvans
|
1 kg |
---|---|
Rökt sidfläsk eller bacon
|
140 g |
Morot
|
150 g |
Gul lök
|
300 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Krossade tomater med chilismak
|
375 g |
Oxfond
|
1½ msk |
Vatten
|
5 dl |
Rödvinsvinäger
|
¾ dl |
Malen spiskummin
|
1½ msk |
Malen koriander
|
2 tsk |
Gul paprika
|
1 |
Svarta bönor
|
400 g |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Vill du göra chilin ännu matigare kan du dubbla mängden bönor. Använd gärna två olika sorters bönor.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
825 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 65 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 50 g |

