Chili med oxsvans och bönor
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Chili på oxsvans och svarta bönor som kryddats med rökt fläsk, vitlök och spiskummin. Servera gärna chilin med ett gott bröd och en klick svalkande gräddfil eller matyoghurt.
Ingredienser
|
Oxsvans
|
1 kg |
|---|---|
|
Rökt sidfläsk eller bacon
|
140 g |
|
Morot
|
150 g |
|
Gul lök
|
300 g |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Krossade tomater med chilismak
|
375 g |
|
Oxfond
|
1½ msk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Rödvinsvinäger
|
¾ dl |
|
Malen spiskummin
|
1½ msk |
|
Malen koriander
|
2 tsk |
|
Gul paprika
|
1 |
|
Svart böna
|
400 g |
Till servering:
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du göra chilin ännu matigare kan du dubbla mängden bönor. Använd gärna två olika sorters bönor.
Näringsvärden, per port
Energi:
875 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,5 g |
| Protein: | 31,9 % | 68,7 g |
| Fett: | 53,2 % | 52,6 g |
| Kolhydrater: | 14,9 % | 32,1 g |