Chili med oxsvans och bönor
3 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Chili på oxsvans och svarta bönor som kryddats med rökt fläsk, vitlök och spiskummin. Servera gärna chilin med ett gott bröd och en klick svalkande gräddfil eller matyoghurt.
Ingredienser
Oxsvans
|
1 kg |
---|---|
Rökt sidfläsk eller bacon
|
140 g |
Morot
|
150 g |
Gul lök
|
300 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Krossade tomater med chilismak
|
375 g |
Oxfond
|
1½ msk |
Vatten
|
5 dl |
Rödvinsvinäger
|
¾ dl |
Malen spiskummin
|
1½ msk |
Malen koriander
|
2 tsk |
Gul paprika
|
1 |
Svart böna
|
400 g |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Vill du göra chilin ännu matigare kan du dubbla mängden bönor. Använd gärna två olika sorters bönor.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
825 kcal
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör | |
---|---|
Protein: | 65 g |
Fett: | 50 g |
Kolhydrater: | 25 g |

