Chilaquiles - Mexikansk frukosträtt

30 min Brunch Frukost Lunch
Chilaquiles - Mexikansk frukosträtt

Chilaquiles är en klassisk frukosträtt i Mexiko. Rätten består av tortillachips som vänds ner i en het och smakrik tomatsalsa. Det hela serveras med stekt ägg och toppas med smulad vitost, skivad rödlök och färsk koriander. Underbart gott tillsammans med en kopp riktigt starkt kaffe!

Ingredienser

Salsa:

Färsk grön jalapeño
1
Grön paprika
1
Silverlök
1
Tomater
2
Färsk koriander
1 kruka
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Majschips
100 g

Till servering:

Ägg
4
Olja, till stekning
1 msk
Liten rödlök
1
150 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Halvera och kärna ur jalapeño och paprika. Skala och klyfta löken. Halvera tomaterna. Lägg allt i en liten smord ugnsform.
  • Rosta högt upp i ugnen tills grönsakerna börjar bli svarta, ca 20 min beroende på ugn.
  • Lägg över i en mixerbunke och tillsätt koriander, socker och salt. Mixa slätt och smaka ev av med mer salt.
  • Skala och skiva löken. Stek äggen i olja i en stekpanna.
  • Häll över salsan i en stekpanna. Tillsätt chips och låt allt bli varmt. Det är gott när chipsen suger upp salsan.
  • Lägg upp chipsen på 4 tallrikar. Toppa med rödlök, stekt ägg, smulad vitost och grovhackad koriander.
  • Servera chilaquiles direkt med klyftad lime.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

321 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,8 g
Protein: 16,4 g
Kolhydrater: 25,6 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/chilaquiles-mexikansk-frukostratt/