Chicken nuggets med masalakräm

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Chicken nuggets med masalakräm

Ge kycklingen extra mycket smak med marinad innan du friterar dina nuggets. Med kryddig masalakräm passar de lika bra på fredagsmyset som på mingelfesten.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
Sesamolja
½ msk
Japansk soja
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
2 dl
Ägg
2
Panko
2 dl
Rapsolja
2½ dl

Masalakräm:

1½ dl
Salt
½ tsk
Garam masala
1 msk

Gör så här

  • Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka skivor.
  • Blanda salt, sesamolja, soja och peppar, lägg kycklingen i marinaden. Låt stå ca 1 tim i kyl.
  • Vispa smetanan till masalakrämen fast. Vänd ner salt och garam masala. Ställ kallt.
  • Vänd kycklingskivorna först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och och till sist i panko.
  • Värm upp oljan till ca 140°.
  • Fritera kycklingen ca 2 min på varje sida.
  • Servera med masalakrämen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 40 g
https://www.arla.se/recept/chicken-nuggets-med-masalakram/