Chicken Kiev - Kyckling Kiev
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Att fylla kycklingfilé med smör gör den saftig och smakrik. Detta är en klassisk rätt från Ukraina. Servera den gärna med ugnsrostad potatis och en god sallad.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfiléer
|
4 |
|---|---|
|
Salt och peppar
|
|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Panko
|
1½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Rapsolja, till stekning
|
3 msk |
Vitlökssmör:
| 125 g | |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
|
Färsk persilja, hackad
|
4 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Syrlig kålrabbisallad:
|
Kålrabbi
|
1 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Citron
|
1 |
|
Salladsmix
|
70 g |
|
Rödlök
|
1 |
|
Saltgurkor
|
2 |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Gör så här
Syrlig kålrabbisallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
701 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,3 g |
| Protein: | 25,6 % | 44,2 g |
| Fett: | 56,5 % | 44,8 g |
| Kolhydrater: | 17,9 % | 30,9 g |