Chicken adobo
1 tim 45 min
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Chicken adobo är en filippinsk kycklingrätt gjord på kycklingklubbor som fått marinera över natten tillsammans med soja, vinäger, rostade svartpepparkorn och lagerblad. Denna sötsyrliga Chicken adobo avnjuts bäst med ris och nykokt broccoli.
Ingredienser
|
Kycklingklubbor
|
4 |
|---|---|
| 1 tsk | |
|
Gul lök
|
1 |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
|
Vatten
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Marinad:
|
Svartpepparkorn
|
1 msk |
|---|---|
|
Lagerblad
|
5 |
|
Japansk soja
|
1 dl |
|
Vit balsamvinäger
|
½ dl |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
5 |
|
Rårörsocker
|
2 msk |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Broccoli
|
250 g |
|
Färsk grön chili
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
647 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 25,1 % | 40 g |
| Fett: | 30,5 % | 22,3 g |
| Kolhydrater: | 44,4 % | 70,8 g |