Chicken adobo
1 tim 45 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Chicken adobo är en filippinsk kycklingrätt gjord på kycklingklubbor som fått marinera över natten tillsammans med soja, vinäger, rostade svartpepparkorn och lagerblad. Denna sötsyrliga Chicken adobo avnjuts bäst med ris och nykokt broccoli.
Ingredienser
Kycklingklubbor
|
4 |
---|---|
1 tsk | |
Gul lök
|
1 |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Vatten
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Marinad:
Svartpepparkorn
|
1 msk |
---|---|
Lagerblad
|
5 |
Japansk soja
|
1 dl |
Vit balsamvinäger
|
½ dl |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
5 |
Rårörsocker
|
2 msk |
Till servering:
Jasminris
|
3½ dl |
---|---|
Broccoli
|
250 g |
Färsk grön chili
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
647 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3,6 g |
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 70,8 g |
Fett: | 22,3 g |

