Chicken adobo

1 tim 45 min Lunch Middag
Chicken adobo

Chicken adobo är en filippinsk kycklingrätt gjord på kycklingklubbor som fått marinera över natten tillsammans med soja, vinäger, rostade svartpepparkorn och lagerblad. Denna sötsyrliga Chicken adobo avnjuts bäst med ris och nykokt broccoli.

Nytt

Ingredienser

Kycklingklubbor
4
2 msk
Gula lökar
2
Majsstärkelse
1 msk
Vatten
2 msk
Salt
1 tsk

Marinad:

Svartpepparkorn
1 msk
Lagerblad
5
Japansk soja
1 dl
Vit balsamvinäger
½ dl
Vitlöksklyftor, finhackade
5
Rårörsocker
2 msk

Till servering:

Jasminris
4 dl
Broccoli
250 g
Färsk grön chili
1

Gör så här

  • Börja med marinaden. Hetta upp en torr stekpanna och rosta svartpepparkornen och lagerbladen i ca 5 min. Låt svalna.
  • Blanda kryddorna med resterande ingredienser till marinaden i en stor skål eller bunke. Lägg i kycklingklubborna och marinera i minst 1 timme, helst över natten.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hetta upp smör- och rapsolja i en vid stekpanna med höga kanter eller i en gjutjärnspanna. Lyft upp kycklingklubborna från marinaden och stek dem gyllene runt om.
  • Skala och finhacka löken. Tillsätt löken i stekpannan och stek tills den är mjuk.
  • Sila marinaden genom en finmaskig sil och häll all vätska över kycklingen. Låt puttra ca 25 min tills kycklingen har en innertemperatur på 82° intill benet.
  • Vispa ihop majsstärkelsen med vatten och rör ner i stekpannan under vispning. Låt såsen sjuda till krämig konsistens, ca 5 min.
  • Ansa broccolin och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  • Servera chicken adobo med nykokt ris och broccoli. Toppa med finhackad grön chili.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

735 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4 g
Protein: 41,1 g
Kolhydrater: 80,2 g
Fett: 27,4 g
https://www.arla.se/recept/chicken-adobo/