Chicken adobo
1 tim 45 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Chicken adobo är en filippinsk kycklingrätt gjord på kycklingklubbor som fått marinera över natten tillsammans med soja, vinäger, rostade svartpepparkorn och lagerblad. Denna sötsyrliga Chicken adobo avnjuts bäst med ris och nykokt broccoli.
Nytt
Ingredienser
Kycklingklubbor
|
4 |
---|---|
2 msk | |
Gula lökar
|
2 |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Vatten
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Marinad:
Svartpepparkorn
|
1 msk |
---|---|
Lagerblad
|
5 |
Japansk soja
|
1 dl |
Vit balsamvinäger
|
½ dl |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
5 |
Rårörsocker
|
2 msk |
Till servering:
Jasminris
|
4 dl |
---|---|
Broccoli
|
250 g |
Färsk grön chili
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
735 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4 g |
Protein: | 41,1 g |
Kolhydrater: | 80,2 g |
Fett: | 27,4 g |

