Cheesecake med vanilj, hasselnöt och choklad

Cheesecake med vanilj, hasselnöt och choklad

3 tim
Efterrätt
Går att frysa
Vill du bjuda på en ljuvligt krämig tårta i tre snygga lager är det här cheesecaken för dig. Tål du inte hasselnötter går de att byta ut mot mandel istället och vill du ha den lite glassig, servera den halvfryst!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-vanilj-hasselnot-och-choklad/

Gör så här

Botten:
  • Mixa chokladkexen och blanda med smöret till en smuldeg.
  • Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl och låt stelna.
Vanilj:
  • Vispa ihop färskost, socker och vaniljsocker till krämig konsistens.
  • Vispa grädden och vänd ner i färskostsmeten.
Hasselnöt:
  • Vispa ihop färskost och socker till krämig konsistens.
  • Vispa ner nötkrämen i färskostsmeten.
  • Vispa grädden och vänd ner i smeten.
Choklad:
  • Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Vispa ihop färskost och socker till krämig konsistens. Vänd ner chokladen i färskostsmeten.
  • Vispa grädden och vänd ner i smeten.
Montering:
  • Ta fram bottnen från kylen och bred ut de 3 fyllningarna i 3 lager på bottnen.
  • Låt stå minst 2 tim i kyl innan servering.
  • Toppa med nötter och pudra ev över kakao vid servering.
Klart!
Energi:

540 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Vanilj:
150 g
Strösocker
½ dl
Vaniljpulver
1 krm
1 dl
Hasselnöt:
150 g
Strösocker
½ dl
Nötkräm
150 g
1 dl
Choklad:
Mörk choklad
100 g
150 g
Strösocker
½ dl
1 dl
Hackade hasselnötter
ev ½ dl
Ev kakao