Cheesecake med vanilj, hasselnöt och choklad

Cheesecake med vanilj, hasselnöt och choklad

Betyg

(7 st)

Vill du bjuda på en ljuvligt krämig tårta i tre snygga lager är det här cheesecaken för dig. Tål du inte hasselnötter går de att byta ut mot mandel istället och vill du ha den lite glassig, servera den halvfryst!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Vanilj:

Hasselnöt:

Choklad:

  • ev ½ dl hackade hasselnötter
  • ev kakao

Gör så här:

Gör så här:

Mixa chokladkexen och blanda med smöret till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl och låt stelna. Vanilj: Vispa ihop färskost, socker och vaniljsocker till krämig konsistens. Vispa grädden och vänd ner i färskostsmeten. Hasselnöt: Vispa ihop färskost och socker till krämig konsistens. Vispa ner nötkrämen i färskostsmeten. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Choklad: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa ihop färskost och socker till krämig konsistens. Vänd ner chokladen i färskostsmeten. Vispa grädden och vänd ner. Ta fram bottnen från kylen och bred ut de 3 fyllningarna i 3 lager på bottnen. Låt stå minst 2 tim i kyl innan servering. Toppa med nötter och pudra ev över kakao.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem