Cheesecake med tre sorters lök

3 tim Buffé Förrätt Huvudrätt Middag
Cheesecake med tre sorters lök

Denna salta cheesecake ses gärna som tillbehör till sill och potatis. Cheesecaken passar även till förrätt, vickning eller buffé.

Ingredienser

Digestivekex
15
75 g

Fyllning:

Gelatinblad
4
500 g
2 dl
Vitlöksklyftor
2
Strösocker
½ tsk
Salt
¾ tsk
Peppar
1 krm

Topping:

Färsk gräslök
1 kruka
Schalottenlökar
2

Gör så här

  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
  • Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  • Rör ihop, kvarg, crème fraîche, vitlök, socker, salt och peppar till en slät kräm.
  • Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
  • Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd ner gelatinblandningen i resten av krämen.
  • Fördela krämen i formen och låt stå i kylen minst 3 tim.
  • Strö gräslök och schalottenlök över cheesecaken vid servering. Servera med t ex inlagd sill och färskpotatis.
Klart!

Inlagd sill och färskpotatis är gott att servera till.

https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-tre-sorters-lok/