Cheesecake med tomat och basilika

1 tim 30 min Buffé Förrätt Huvudrätt Middag
Cheesecake med tomat och basilika

Denna cheesecake bjuder på många möjligheter. Den påminner om paj och passar perfekt till förrätt, buffé, tillbehör eller som egen måltid. Lika god ljummen som kall!

Ingredienser

Digestivekex
15
75 g

Fyllning:

500 g
Ägg
2
Soltorkade tomater i olja
5
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
150 g

Topping:

Körsbärstomater
250 g
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
  • Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Vispa ihop kvarg och ägg till en slät kräm.
  • Finhacka de soltorkade tomaterna och rör ner i kvargen. Smaka av med salt och peppar.
  • Smula osten grovt. Fördela osten på botten och häll över kvargblandningen. Grädda ytterligare ca 30 min. Låt cheesecaken svalna något.
  • Skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda tomater och basilikablad försiktigt.
  • Lägg upp det i en hög på cheesecaken.
  • Denna cheesecake, som liknar en paj, kan serveras ljummen eller kall. Utmärkt att förbereda dagen innan och kan serveras som förrätt.
Klart!

Passar även som vegetarisk rätt på en buffé eller som tillbehör till skinka eller grillad kyckling.

Näringsvärden, per portion

Energi:

308 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-tomat-och-basilika/