Cheesecake med tomat och basilika
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 40 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•
Denna cheesecake bjuder på många möjligheter. Den påminner om paj och passar perfekt till förrätt, buffé, tillbehör eller som egen måltid. Lika god ljummen som kall!
Ingredienser
|
Digestivekex
|
15 |
|---|---|
| 75 g |
Fyllning:
| 500 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Soltorkade tomater i olja
|
5 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
| 150 g |
Topping:
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Passar även som vegetarisk rätt på en buffé eller som tillbehör till skinka eller grillad kyckling.
Näringsvärden, per port
Energi:
280 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 15,7 % | 10,8 g |
| Fett: | 60,2 % | 19,1 g |
| Kolhydrater: | 24,1 % | 16,6 g |