Frozen cheesecake med mango och passionsfrukt

Frozen cheesecake med mango och passionsfrukt

60+ min Buffé Efterrätt
Denna somriga cheesecake är lätt att förbereda och kan göras i vilken form som helst. Bra dessert att göra för många!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Separera äggulor från äggvitor. Vispa äggvitorna luftigt och tillsätt successivt hälften av sockret, vispa till en fast maräng.
  • Mixa mango tillsammans med ingefära till en puré. Blanda mangopurén med färskost, äggulor och resten av sockret. Mixa slätt.
  • Vispa grädden lätt. Vänd ner marängsmeten i mangokrämen. Tillsätt grädden och smaka av med citronsaft.
  • Bryn smöret och mixa med kexen och rårörsockret.
  • Gröp ur passionsfrukterna. Varva mangokräm, passionsfrukt och kaksmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Frys i minst 4 tim.
  • Ta ut ca 20 min innan servering.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Mangokräm:
Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Fryst mango
200 g
Riven färsk ingefära
1 tsk
250 g
3 dl
Pressad citron
3 msk
Botten:
50 g
(7 st) digestivekex
100 g
Rårörsocker
2 msk
Passionsfrukter
3