Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

Betyg

(5 st)

1 tim

En smakrik rätt med cheddar och fänkål på krämig bulgur. Citron och syrad grädde ger en frisk syra med lite dill som kronan på verket!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ugnsbakad fänkål:

Krämig bulgur:

Gör så här:

Gör så här:

Ugnsbakad fänkål:

Sätt ugnen på 150°. Dela fänkålen på mitten, skär bort lite av roten i mitten av fänkålen. Smörj en ugnsform och lägg i fänkålen. Häll på vattnet. Täck fänkålen med smörpapper och sedan folie. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min. Öka ugnstemperaturen till 250°. Avlägsna folie och smörpapper. Vänd på fänkålen, strö över osten och gratinera i ugnen ca 5 min.

Krämig bulgur:

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Rensa och dela haricots verts på mitten. Koka upp syrad grädde och vatten. Vänd ner bulgur och haricots verts i den syrade grädden. Tillsätt ost, dill, citron salt och peppar. Servera krämig bulgur med fänkålen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 765 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem