Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En smakrik rätt med cheddar och fänkål på krämig bulgur. Citron och syrad grädde ger en frisk syra med lite dill som kronan på verket!
Ingredienser
Ugnsbakad fänkål:
|
Fänkål
|
4 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Vatten
|
1 dl |
| 2 dl |
Krämig bulgur:
|
Bulgur
|
350 g |
|---|---|
|
Färsk haricots verts
|
100 g |
| 3 dl | |
|
Vatten
|
2 dl |
| 2 dl | |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
Gör så här
Ugnsbakad fänkål:
Krämig bulgur:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
770 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 17,8 g |
| Protein: | 16,3 % | 30,9 g |
| Fett: | 47 % | 40,9 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 69,6 g |