Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En smakrik rätt med cheddar och fänkål på krämig bulgur. Citron och syrad grädde ger en frisk syra med lite dill som kronan på verket!

Ingredienser
Ugnsbakad fänkål:
Fänkål
|
4 |
---|---|
1 msk | |
Vatten
|
1 dl |
2 dl |
Krämig bulgur:
Bulgur
|
350 g |
---|---|
Färsk haricots verts
|
100 g |
3 dl | |
Vatten
|
2 dl |
2 dl | |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 tsk |
Gör så här
Ugnsbakad fänkål:
Krämig bulgur:
Näringsvärden, per port
Energi:
765 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 28 g |
Kolhydrater: | 66 g |
Fett: | 40 g |

