Cheddar- och broccolisoppa
35 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
En krämig och mättande cheddar- och broccolisoppa toppad med ört- och vitlöksstekta krutonger. Om broccolin är i säsong köper du färsk, annars funkar det alldeles utmärkt med fryst broccoli. Det går bra att välja vilken lagrad ost som helst, passa på att riva ner eventeulla ostkanter. Krutongerna är perfekta att steka på dagsgammalt bröd.
Ingredienser
Broccoli
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Grönsaksbuljong
|
6 dl |
2 dl | |
150 g | |
Salt och svartpeppar
|
Örtkrutonger:
Formbröd
|
2 skivor |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk persilja
|
2 msk |
2 msk | |
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Örtkrutonger:
Näringsvärden, per port
Energi:
545 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 43 g |

