Ceviche på pilgrimsmusslor
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 15 min
Förrätt
•
Ceviche är en latinamerikansk delikatess på rå fisk eller skaldjur som marineras med lime och chili. Servera på nachos som tilltugg eller förrätt.
Ingredienser
|
Frysta pilgrimsmusslor
|
8 |
|---|---|
|
Lime
|
saft av 2 |
|
Finhackad röd chili
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Tomatsalsa:
|
Tomater
|
2 |
|---|---|
|
Rödlök
|
½ |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
| 150 g | |
|
Nachochips
|
|
|
Färsk koriander
|
Gör så här
Tomatsalsa:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
126 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 8,1 % | 2,5 g |
| Fett: | 67,6 % | 9,6 g |
| Kolhydrater: | 24,3 % | 7,5 g |