Ceasarkryddad äggpasta

20 min Huvudrätt Middag
Ceasarkryddad äggpasta

Låna smaksättningen från den populära Ceasarsalladen och sväng ihop en pasta.

Ingredienser

Pasta, gärna fullkorn
360 g
Vitlöksklyftor
2
Fransk senap
2 tsk
2½ dl
Burk sardell med kapris, ca 50 g
1
Mjukkokta ägg
4
Grovriven ost
2 dl

Gör så här

  • Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skiva vitlök och fräs i smör i en kastrull. Rör i senap och grädde och koka ihop några min.
  • Låt sardellerna rinna av, hacka dem och rör ner i såsen.
  • Skala och dela äggen i bitar.
  • Häll såsen över pastan och strö över ägg och ost.
  • Servera med sallad, gärna romansallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

654 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,9 g
Protein: 18,6 % 30 g
Fett: 39,1 % 28,9 g
Kolhydrater: 42,3 % 68 g
https://www.arla.se/recept/ceasarkryddad-aggpasta/