Carpaccio på oxfilé med ostkräm

Carpaccio på oxfilé med ostkräm

Betyg

(71 st)

Carpaccio är en klassisk förrätt uppdaterad med knaperstekt kapris och en ostkräm med riven Svecia och smetana. Lyxig och underbart god!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g oxfilé
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • ¼ kruka färsk timjan
  • 30 g rucola

Gör så här:

Gör så här:

Linda in köttet i plastfilm och låt ligga i frys 1 dygn. Värm smetana, rör ner osten och låt den smälta. Smaka av med cayennepeppar. Låt stå i kyl. Rosta mandeln i torr het panna. Låt kaprisen rinna av. Stek den knaprig i smöret, låt rinna av på hushållspapper. Blanda citronsaft och olivolja till en dressing. Halvtina köttet i kyl och skär det i lövtunna skivor. Lägg upp på tallrikar. Ringla över dressingen, strö över kapris, mandel, flingsalt, svartpeppar, plockad timjan och rucola. Servera med ostkrämen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem