Carpaccio

Carpaccio

30 min Buffé Förrätt
Carpaccio på oxfilé är en rätt som oftast serveras som förrätt och är typisk för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik för att toppas med riven parmesanost, olivolja, basilika, salt, citronsaft och rostade pinjenötter. Vi har uppdaterat receptet med knaperstekt kapris och ostkräm på Svecia och smetana. Lyxig och underbart gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Linda in köttet i plastfilm och låt ligga i frys 1 dygn.
  • Värm smetana i en liten kastrull. Rör ner osten och låt den smälta. Smaka av med cayennepeppar. Ställ kallt.
  • Rosta mandeln i torr het panna. Stek kaprisen krispig i smör.Låt rinna av på hushållspapper.
  • Blanda citronsaft och olivolja till en dressing.
  • Halvtina köttet i kyl och skär det i lövtunna skivor. Lägg upp på tallrikar.
  • Ringla över dressingen. Strö över kapris, mandel, flingsalt, svartpeppar, plockad timjan och rucola. Servera carpaccion med ostkrämen.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Oxfilé
200 g
Grovhackade mandel
¾ dl
Kapris
½ dl
2 msk
Pressad citronsaft
1 tsk
Olivolja
2 tsk
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Färsk timjan
¼ kruka
Rucola
30 g