Carpaccio på oxfilé med ostkräm

Carpaccio på oxfilé med ostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(71 st)

Carpaccio är en klassisk förrätt uppdaterad med knaperstekt kapris och en ostkräm med riven Svecia och smetana. Lyxig och underbart god!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g oxfilé
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • ¼ krukor färsk timjan
  • 30 g rucola

Gör så här:

Gör så här:

Linda in köttet i plastfilm och låt ligga i frys 1 dygn. Värm smetana, rör ner osten och låt den smälta. Smaka av med cayennepeppar. Låt stå i kyl. Rosta mandeln i torr het panna. Låt kaprisen rinna av. Stek den knaprig i smöret, låt rinna av på hushållspapper. Blanda citronsaft och olivolja till en dressing. Halvtina köttet i kyl och skär det i lövtunna skivor. Lägg upp på tallrikar. Ringla över dressingen, strö över kapris, mandel, flingsalt, svartpeppar, plockad timjan och rucola. Servera med ostkrämen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem