Carpaccio
30 min
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Carpaccio på oxfilé är en rätt som oftast serveras som förrätt och är typisk för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik för att toppas med riven parmesanost, olivolja, basilika, salt, citronsaft och rostade pinjenötter. Vi har uppdaterat receptet med knaperstekt kapris och ostkräm på Svecia och smetana. Lyxig och underbart gott!
Ingredienser
Oxfilé
|
200 g |
---|
1 dl | |
1 dl | |
Cayennepeppar
|
½ krm |
Grovhackade mandel
|
¾ dl |
---|---|
Kapris
|
½ dl |
2 msk |
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
---|---|
Olivolja
|
2 tsk |
Flingsalt
|
|
---|---|
Nymald svartpeppar
|
|
Färsk timjan
|
¼ kruka |
Rucola
|
30 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
344 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 20,2 % | 17,1 g |
Fett: | 77,9 % | 30,3 g |
Kolhydrater: | 1,9 % | 1,6 g |

