Cannelloni med spenat och svamp

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Cannelloni med spenat och svamp

Med färska lasagneplattor är din goda, hemlagade cannelloni snabbt färdig. Servera gärna med en god sallad.

Ingredienser

Färska lasagneplattor
8
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
300 g
Fryst bladspenat
250 g
Färska champinjoner
250 g
Vitlöksklyftor
2
25 g
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tina spenaten, pressa ur vattnet. Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken.
  • Fräs svamp och vitlök i en stekpanna tills svampen fått färg. Tillsätt spenat, 1 dl sås och hälften av osten. Smaka av med salt och chili flakes.
  • Lägg spenatröran på lasagneplattorna. Rulla ihop plattorna från kortsidan. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  • Häll över såsen som är kvar och strö över resterande ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

tillsätt 200 g strimlad, rökt skinka i fyllningen.

https://www.arla.se/recept/cannelloni-med-spenat-och-svamp/