Cannelloni med spenat och svamp

50 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Cannelloni med spenat och svamp

Med färska lasagneplattor är din goda, hemlagade cannelloni snabbt färdig. Servera gärna med en god sallad.

Ingredienser

Färska lasagneplattor
8
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
300 g
Fryst bladspenat
250 g
Färska champinjoner
250 g
Vitlöksklyftor
2
25 g
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tina spenaten, pressa ur vattnet. Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken.
  • Fräs svamp och vitlök i en stekpanna tills svampen fått färg. Tillsätt spenat, 1 dl sås och hälften av osten. Smaka av med salt och chili flakes.
  • Lägg spenatröran på lasagneplattorna. Rulla ihop plattorna från kortsidan. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  • Häll över såsen som är kvar och strö över resterande ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
Markera receptet som tillagat

tillsätt 200 g strimlad, rökt skinka i fyllningen.

Näringsvärden, per port

Energi:

492 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4 g
Protein: 22,4 % 27,1 g
Fett: 46,5 % 25,9 g
Kolhydrater: 31,1 % 37,6 g
https://www.arla.se/recept/cannelloni-med-spenat-och-svamp/