&w=1680&h=750&scale=both&ak=c9454149&hm=716c0ad8)
Cannelloni med skinka
Smidigt med färsk pasta och färdig tomatsås, cannelloni är snabbt och gott för hungriga magar.
Ingredienser
Antal portioner
- 250 g fryst spenat
- 1 röd lök
-
Arla® Svenskt Smör
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 200 g rökt skinka eller kokt
-
4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche
- 8 färska lasagneplattor
-
2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Rör ner skinkan och 1 dl av såsen. Lägg fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop plattorna från långsidan. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över såsen som är kvar och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 min.
Tips:
Det går bra att byta ut spenaten mot samma mängd grön- eller svartkål.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 5 2004