Cannelloni med skinka

Cannelloni med skinka

55 min
Huvudrätt
Det är smidigt att göra cannelloni om du använder färska lasagneplattor och färdig pastasås. Dessa cannelloni är fyllda med en smakrik spenat- och skinkröra. Toppa med riven ädelost och gratinenera tills du får fin färg på dina cannellonis. Servera rykande heta med en krispig grönsallad. Enkel och lättlagad vardagsmat!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cannelloni-med-skinka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skär svampen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och svamp i smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Tillsätt spenaten och fräs 2-3 min.
  • Strimla skinkan och grovriv osten. Rör ner all skinka och hälften av osten i stekpannan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Häll hälften av pastasåsen i botten av en smord ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Lägg fyllningen som en sträng mitt på lasagneplattorna. Rulla ihop plattorna och lägg dem med skarven nedåt i formen.
  • Häll över resterande sås och ost. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Servera canneloni med krispig grönsallad.
Klart!

Det går bra att byta ut spenaten mot samma mängd grön- eller svartkål.

Ingredienser

Fryst spenat, tinad
250 g
Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Svamp t ex trattkantareller eller champinjoner
100 g
1 msk
Rökt skinka
120 g
140 g
Salt och svartpeppar
4 dl
Färska lasagneplattor
8
Till servering:
Blandad grönsallad
100 g