Cannelloni med chili
Budget

Cannelloni med chili

1 tim Huvudrätt
Cannelloni, italiensk pastarätt, med het fyllning av cottage cheese med smak av chili. Cannellonin gratineras i ugnen under ett täcke av ljuvlig, hemlagad tomatsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med tomatsåsen. Skala och hacka löken.
  • Lägg lök, tomater, vitlök, socker, salt och kryddor i en matberedare. Mixa såsen slät.
  • Häll tomatsåsen i en kastrull tillsammans med smulad buljongtärning. Låt koka upp under omrörning.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Blanda cottage cheese med chipotlepasta, tomatpuré och koriander och fördela det på lasagneplattorna.
  • Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Häll tomatsåsen över pastarullarna. Strö över osten.
  • Gratinera i mitten av ugnen 20–25 min.
Klart!
Tips:

Smaka av cottage cheese med chipotlepastan. Kanske ska det vara mer eller mindre än vad det är i receptet, för att passa din smak.

Energi:

378 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 10 g

Ingredienser

500 g
Chipotlepasta
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Malen koriander
½ tsk
Färska lasagneplattor
250 g
2 dl
Tomatsås:
Gul lök
1
Krossade tomater
1 burk
Vitlöksklyfta
1
Strösocker
1 msk
Salt
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning