Cannelloni med basilika och tomatsås

40 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Cannelloni med basilika och tomatsås

En riktigt lättlagad vardagsfavorit med krämig fyllning av KESO® Cottage cheese, basilika och tomatsås. Servera gärna en krispig grönsallad till.

Ingredienser

500 g
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Färska lasagneplattor
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg cottage cheese, basilika, riven ost, olja och salt i en mixerbunke. Mixa slätt.
  • Smörj en ugnsform och häll hälften av tomatsåsen i botten.
  • Fördela basilikakrämen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i formen.
  • Häll på resterade tomatsås och grädde. Toppa med riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

611 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/cannelloni-med-basilika-och-tomatsas/