Cajungryta
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En mustig cajungryta med kräftor och pumpa, som i Louisiana. Blanda heta korvar och skaldjur i samma gryta och variera chilipeppar efter egen smak. Denna cajungryta passar perfekt att bjuda på under hösten när pumporna är som finast. Hittar du inte pumpa går den bra att byta ut mot sötpotatis.
Ingredienser
Skalad butternutpumpa
|
ca 500 g |
---|---|
Rödlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Blekselleri
|
3 stjälkar |
2 msk | |
Chilipeppar
|
1 tsk |
Konserverade körsbärstomater
|
1 burk |
Kycklingbuljong
|
4 dl |
Färsk chorizo
|
300 g |
Majskolv, färsk eller fryst
|
1 |
Vita bönor (ca. 400 g)
|
1 burk |
3 dl | |
Kräftor eller stora räkor
|
8 |
Bladpersilja
|
1 knippe |
Salt
|
|
Bröd, till servering
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
764 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 11,2 g |
Protein: | 12,1 % | 22,7 g |
Fett: | 65,1 % | 56,3 g |
Kolhydrater: | 22,8 % | 42,8 g |

