Cacio e pepe
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska. Det är en riktig smaksensation trots de få ingredienserna. Hemlagad pici är den klassiska pastasorten till denna otroligt goda rätt.
Ingredienser
Pici:
Durumvetemjöl
|
2½ dl |
---|---|
Vetemjöl, gärna fullkorn
|
2½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Olivolja
|
2 msk |
Vatten
|
2 dl |
Cacio e pepe:
Parmesanost eller pecorino
|
150 g |
---|---|
Svartpepparkorn
|
½ msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
50 g | |
Citronsaft
|
2 msk |
Vatten, från pastakoket
|
2 dl |
Salt
|
Gör så här
Pici:
Cacio e pepe:
Markera receptet som tillagat
I den här rätten vill man ha ut så mycket stärkelse som möjligt från pastan. Koka därför pastan i så lite vatten som möjligt, så det täcker pastan.
Näringsvärden, per port
Energi:
582 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 15,3 % | 21,9 g |
Fett: | 44,1 % | 29 g |
Kolhydrater: | 40,6 % | 58,2 g |

