Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
En lyxig pytt i panna med kräftstjärtar och kantareller är underbar till färska, stekta abborrfiléer. Servera med en klick av den fräscha såsen - och njut!
Ingredienser
|
Byxade abborrfiléer
|
600 g |
|---|---|
|
Rågmjöl
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Pytt:
|
Färska kantareller
|
1 liter |
|---|---|
|
Kräftstjärtar
|
320 g |
|
Salt
|
2 krm |
|
Peppar
|
1 krm |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 dl |
Sås:
| 2 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackad gul lök
|
1 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Peppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
452 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 44,6 % | 49,6 g |
| Fett: | 39,1 % | 20 g |
| Kolhydrater: | 16,3 % | 18,2 g |