Butterkaka med saffran

Butterkaka med saffran

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(92 st)

Fantastiskt god butterkaka med ljuvlig doft och smak av saffran. Saffransbutterkaka är verkligen julens favorit, men lika god året runt till kaffet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37° och häll över jästen. Tillsätt smör, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till 1/2–1 cm tjocka plattor. Bred ut smöret på degen och strö över mandelmassan. Rulla ihop och skär i 3–4 cm tjocka skivor. Ställ dem i 2 smorda formar ca 24 cm i diameter. Låt jäsa 20–30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 2995 kcal
  • Protein: 67 g
  • Kolhydrater: 407 g
  • Fett: 118 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem