Butterkaka med saffran

Butterkaka med saffran

Betyg

(91 st)

Fantastiskt god butterkaka med ljuvlig doft och smak av saffran. Saffransbutterkaka är verkligen julens favorit, men lika god året runt till kaffet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37° och häll över jästen. Tillsätt smör, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till 1/2–1 cm tjocka plattor. Bred ut smöret på degen och strö över mandelmassan. Rulla ihop och skär i 3–4 cm tjocka skivor. Ställ dem i 2 smorda formar ca 24 cm i diameter. Låt jäsa 20–30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 2995 kcal
  • Protein: 67 g
  • Kolhydrater: 407 g
  • Fett: 118 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem