
Brynt kryddsmör med kapris och dill
När smöret bryns kommer smakerna fram. Med kapris, dill och lite citron passar detta smör utmärkt både till kyckling och fisk.
Ingredienser
Antal portioner
-
75 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt
- ½ msk kapris
- rivet skal och saft av ¼ citron
- ½ msk hackad färsk dill
Gör så här
Gör så här
Smält 25 g av smöret i en kastrull tills det får guldbrun färg. Häll över det i en bunke. Tillsätt kapris och citronsaft, låt svalna ca 15 min. Skär resten av smöret i bitar och rör ner, lite taget. Tillsätt dill och citronskal. Låt stelna i kyl ca 30 min. Ta ut smöret och forma till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ytterligare ca 1 tim.
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg
Näringsvärden, per port
- Energi: 140 kcal
- Protein: 1 g
- Kolhydrater: 1 g
- Fett: 15 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket Magasin sommar 2013