Brynt kryddsmör med kapris och dill

2 tim
Brynt kryddsmör med kapris och dill

När smöret bryns kommer smakerna fram. Med kapris, dill och lite citron passar detta smör utmärkt både till kyckling och fisk.

Ingredienser

75 g
Kapris
½ msk
Citron
rivet skal och saft av ¼
Hackad färsk dill
½ msk

Gör så här

  • Smält 25 g av smöret i en kastrull tills det får guldbrun färg. Häll över det i en bunke. Tillsätt kapris och citronsaft, låt svalna ca 15 min.
  • Skär resten av smöret i bitar och rör ner, lite taget. Tillsätt dill och citronskal. Låt stelna i kyl ca 30 min.
  • Ta ut smöret och forma till en rulle i smörpapper.
  • Låt stelna i kyl ytterligare ca 1 tim.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 15 g
Brynt kryddsmör med kapris och dill
Video Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

https://www.arla.se/recept/brynt-kryddsmor-med-kapris-och-dill/