Brunkål

Brunkål

Betyg

(33 st)

Brunkål är en klassisk rätt på julbordet, särskilt i Skåne. Brunkålen får god sälta och smak från skinkspad eller buljong om man så vill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen och bryn den i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt sirap och buljong och låt koka på svag värme under lock ca 1 tim. Rör om då och då. Smaka ev av med salt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem