Brunkål
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
•
Brunkål är en klassisk rätt på julbordet, särskilt i Skåne. Brunkålen får god sälta och smak från skinkspad eller buljong om man så vill.
Ingredienser
|
Vitkål, ca 1 kg
|
1 huvud |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Mörk sirap
|
2 msk |
|
Grönsaksbuljong eller skinkspad
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
109 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 8,9 % | 2,4 g |
| Fett: | 35,6 % | 4,4 g |
| Kolhydrater: | 55,5 % | 14,9 g |