Brunkål

1 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Buffé
Brunkål

Brunkål är en klassisk rätt på julbordet, särskilt i Skåne. Brunkålen får god sälta och smak från skinkspad eller buljong om man så vill.

Ingredienser

Vitkål, ca 1 kg
1 huvud
2 msk
Mörk sirap
2 msk
Grönsaksbuljong eller skinkspad
2 dl

Gör så här

  • Skär kålen i klyftor och skär bort stocken.
  • Strimla kålen och bryn den i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna.
  • Tillsätt sirap och buljong och låt koka på svag värme under lock ca 1 tim. Rör om då och då.
  • Smaka ev av med salt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

109 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 8,9 % 2,4 g
Fett: 35,6 % 4,4 g
Kolhydrater: 55,5 % 14,9 g
https://www.arla.se/recept/brunkal/